Hoeveel Km Fiets Een Nederlander Per Jaar

Louella Stein | Agustus 19, 2021 | Tidak ada komentar

Ook voorkomt fietsen ongeveer 6500 sterfgevallen per jaar in ons land. Nederland land van fietsen Op een bevolking van 17 miljoen inwoners telt ons land 22 miljoen fietsen meer dan een miljoen brom- en snorfietsen en ruim 650 duizend motorfietsen.


Wandelroutes Terschelling 6 10 Km Wandelroutes Wandelen Nederland

In totaal maken vrouwen bijna 17 procent meer fietsverplaatsingen per jaar 24 miljard tegenover 20 miljard.

Hoeveel km fiets een nederlander per jaar. Dit is gemiddeld goed voor zon 880 kilometer per persoon. Van bovenstaande accus is de gemiddelde levensduur van hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee NiMh accu het laagst en ligt rond de drie jaar. 47 van deze afstand wordt gereden van en naar werk of school.

In 2019 maakten Nederlanders 48 miljard ritten met de fiets waarbij 176 miljard kilometer werd afgelegd. Vrouwen fietsen meer dan mannen. In 2019 was de fiets met ruim 28 procent van alle verplaatsingen na de auto als bestuurder en passagier de meest gebruikte vervoerwijze.

Dan zou dat een gemiddelde van 4 duizend kilometer zijn per jaar per Nederlander. Jaarlijks leggen Nederlanders ruim 1 000 kilometer per fiets af. In totaal fietsen we jaarlijks 155 miljard kilometer.

Maar lang niet elke Nederlander fietst. Slechts 84 procent van onze bevolking bezit een of meerdere fietsen. Gemiddeld fietsen Nederlanders zon 15 miljard kilometer per jaar.

Dan is het een kwestie van tijd alvorens jou relatief ongetrainde want pas een paar jaar bezig lijf het begeeft. Deze studie is op 11 juni gepubliceerd in de American Journal of Public Health. Gemiddeld maakt een Nederlander ieder jaar 300 fietsritten en legt daarbij 900 kilometer af.

Op de site van de Fietsersbond lezen we dat er in Nederland 18 miljoen fietsen zijn. Gemiddeld per persoon verplaatste een inwoner van Nederland van 6 jaar of ouder zich dat jaar 267 keer met de fiets. Over het hele jaar fietste een persoon gemiddeld 1 098 kilometer en deed daar bijna 99 uur over.

Gemiddeld rijden alle Nederlanders daarmee 2 kilometer per dag rond de 900 kilometer per jaar. Waar wordt het meest gefietst in ons land. Twee jaar garantie is natuurlijk hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee meegenomen maar eigenlijk zou je wel een langere garantie willen.

Ik fiets inmiddels al dertig jaar waarvan de laatste vijftien jaar gemiddeld zon 15000 kilometer per jaar. Gemiddeld rijden wij Nederlanders ongeveer 20000 kilometers per jaar. Ik zou overigens niet nog eens 8000 kilometer er bij doen voor het komende jaar.

Niet alleen het aantal fietsen in Nederland groeit ook het totale aantal afgelegde kilometers laat een groei zien. De totale afstand die Nederlanders afleggen in eigen land ongeacht het vervoermiddel is bijna 200 miljard kilometers. In totaal gaan er daarmee jaarlijks circa 15 miljard kilometers onder de wielen van deze tweewielers door.

Let wel in totaal fietsen Nederlanders 15 miljard kilometer per jaar. Iets meer toelichting op het antwoord zou wenselijk zijn fremar. Nederland telt 139000 kilometer verharde weg 3000 kilometer spoorweg 6300 kilometer vaarweg en bijna 35000 kilometer aan fietspaden.

Dat is 13 fiets per inwoner van 4 jaar en ouder. Inwoners van de provincie Utrecht fietsen het meest Limburgers en Flevolanders het minst. Gemiddeld maakt een Nederlander ieder jaar 300 fietsritten goed voor ruim 900 kilometer.

Dit blijkt uit een studie van het Healthy Urban Living onderzoeksprogramma van de Universiteit Utrecht. Een kwart hiervan is nog altijd ruim 45 miljard. Een gemiddelde Nederlander zit zon 75 minuten per week op de fiets.

Ik las ooit dat het rond de 1200 was. Toen ik laatst weer eens mijn weg zocht in onze schuur op zoek naar een nijptang realiseerde ik me ineens wat vreselijk veel fietsen ik eigenlijk daar heb staan. 84 van de Nederlandse bevolking heeft n of meer fietsen in de schuur staan.

Zo zijn er oudere mensen die slechts een paar kilometer per week rijden. Dit komt neer op een gemiddelde van drie kilometer fietsen per Nederlander per dag. Dat meldt CBS vandaag.

Meer dan 1000 kilometer per jaar. Tieners tussen de 12 en de 19 jaar fietsen met meer dan 2 000 kilometer op jaarbasis dubbel zo veel. Hoeveel fietsen heeft een Nederlander eigenlijk.

Het gemiddeld aantal kilometers per jaar hangt natuurlijk erg af van de persoon. Maar er zijn ook mensen die voor hun werk soms een paar honderd kilometer per dag rijden.


Opvoeren Elektrische Fietsen Zorgt Voor Ophef In Duitsland En Belgie Fietsberaad


Stimuleren Van Fietsen Gezonde Leefomgeving


Pin Van Ilse P Op Begaafd Onderzoekend Leren Wetenschap Chemie


Beste Speed Pedelec Kopen Top 10 2021 Speedpedelec Org


Hoeveel Kilometer Fietspad Is Er In Nederland Fietsersbond


Fietsfeitjes 2019 Fietsen123


Hoeveel Wordt Er Gefietst In Nederland Alle Cijfers Op Een Rijtje


Hoeveel Fietsen Zijn Er In Nederland Verder Fietsen


Hoeveel Wordt Er Gefietst In Nederland Alle Cijfers Op Een Rijtje


Welke Regels Gelden Voor Speed Pedelecs Rijksoverheid Nl


Hoeveel Fietsen Inwoners Van Nederland


Hoeveel Wordt Er Gefietst In Nederland Alle Cijfers Op Een Rijtje


Leven Zonder Auto Tijdelijk Auto Auto Onderhoud Elektrische Auto Auto Auto Onderhoud Geld Besparen


Is Nederland Echt Een Fietsland Cijfers Van 2015


Hoeveel Wordt Er Gefietst In Nederland Alle Cijfers Op Een Rijtje


Snelheid 5 Verschillende Type Fietsen Vergeleken Fietsersbond


Opmars Snelle E Bike Aantal Speed Pedelecs In 3 Jaar Verdubbeld Rtl Nieuws


Hoeveel Wordt Er Gefietst In Nederland Alle Cijfers Op Een Rijtje


Hoe Nederland 15 Miljard Kilometer Per Jaar Fietst Youtube




Email Newsletter

Like what you read here in this blog post?
Get more like it delivered to your inbox daily.



Designed by Prayag Verma